WebBér aktualitások és újdonságok

Fejlesztés!

Fejlesztés!

2021-12-30 13:29:01

Igazolásra váró távollét

Igazolásra váró távollét rögzítése a WebBér felületre 2022-ben a korábbi igazolatlan távollét kód helyett két új kód kerül bevezetésre a webber.novitax.hu felületen ill. a Novitax Bér programban: I-1 – Igazolatlan távollét – kizárólag a később sem igazolt távollétek számfejtésére használható 2022-től. I-2 – Igazolásra váró távollét – általában keresőképtelenség esetén használható, a keresőképtelenség orvosi igazolásáig. Ezt a kódot automatikusan nyilvántartásba veszi a program, és következő hónapban számfejthető lesz az igazolás alapján. Ha a zárás időpontjáig nem érkezett igazolás, de várhatóan igazolni fogja a személy a távollétet, akkor a http://webber.novitax.hu felületen, a Munkaidő-Analitika menüpontban az I-2 – Igazolásra váró távollét napkódot kell választani.

Fejlesztés!

Fejlesztés!

2021-05-25 09:03:30

Betegség jelölése a szabadság igénylés felületen

Amennyiben a dolgozó előre tervezhető betegségét szeretné a munkáltató részére jelezni, a szabadság igénylés felületen tudja jelölni a betegség várható időszakát. A szabadság igénylés menüpontban a dolgozó által bejelölt várható betegállomány időszakáról a rendszer, a csoport kezelőnek értesítést küld, amely a felületen az értesítések menüpontban, vagy az értesítésekről szóló e-mailben olvasható. Amennyiben a csoportkezelő elfogadja a jelzett betegséget, akkor az a szabadságoknál megszokott módon bekerül a munkaidő-analitikába, majd a munkaidő-analitikák zárása után a bérszámfejtésbe is.

Fontos!

Fontos!

2021-03-10 08:54:18

Óra ill. túlóra összesítés a Munkaidő analitika ill. a jelenlét képernyőn

A Munkaidő-Munkaidő-analitika ill. a dolgozói felületen a jelenlét képernyőn megjelenik a Munkavégzés órában ill. a teljesített munkanapi, pihenő napi valamint munkaszüneti napi órák száma. Így könnyedén ellenőrizhető, hogy van e rögzített túlóra. Amennyiben a túlórát a munkáltató nem hagyja jóvá, azt zárás előtt törölni kell,   

Fejlesztés!

Fejlesztés!

2020-11-19 08:40:22

Egyéb jogviszonyban foglalkoztatottak is feltölthetőek a webber.novitax.hu felületre

  A továbbiakban az egyéb jogviszonyban foglalkoztatott személyek (pl. megbízási jogviszony) feltölthetőek a webber.novitax.hu felületre. Tekintve, hogy ők nem a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartoznak, esetükben nem aktívak a munkaidő-nyilvántartással kapcsolatos menüpontok. (jelenlét, beosztás, munkaidő-analitika). Minden más funkciót teljes körűen tudnak használni. (Iratküldés, dokumentumtár, személyi adatok, adatváltozások).  

Fontos!

Fontos!

2020-10-15 08:24:05

Videó a munkavállalók által elérhető funkciókról

Elérhető a Videótárban a Munkavállalók által elérhető funkciókat bemutató videó.

Fejlesztés!

Fejlesztés!

2020-10-15 08:18:18

Napi munkaidő rögzítése egy gombnyomással

A munkaidő rögzítő felületen a Beosztás/Munkaidő-analitika/Jelenlét képernyőn nincs szükség az időtartam kezdetének ill. végének beírására. Amennyiben az aktuális óra/percet szeretnénk rögzíteni, az adott mezőben állva nyomjuk meg a billentyűzet M gombját. Ezt követően a program automatikusan beírja az időpontot.  

Fontos!

Fontos!

2020-09-25 12:38:26

A WebBér és a BÉR program együttes használata (Videó)

Elérhető 2020.09.23-i  Online Adóklub előadásunk anyaga a Novitax Videótárban: A WebBér és a BÉR program együttes használata  

Fontos!

Fontos!

2020-06-26 11:50:00

Szemezgessenek a Novitax Videótárból!

Tudástár bejegyzéseink olvasgatása mellett, már másképpen, a Novitax Videótárban is tájékozódhatnak programjaink működéséről, kezeléséről. A videótár folyamatosan bővülő anyagai itt érhetők el.

Fejlesztés!

Fejlesztés!

2020-06-19 09:26:00

Nemcsak személyenként, hanem csoport szinten tervezhető és készíthető beosztás

A csoportos beosztás készítés funkcióval néhány perc alatt bármely munkavállalói csoport, vagy az egész cég beosztása elkészíthető. Az elkészített beosztásokat grafikus formában is meg lehet jeleníteni. A beosztások a WebBér felületén a számfejtési időszak zárásáig szabadon módosíthatók.

Fejlesztés!

Fejlesztés!

2020-06-15 10:46:00

Szabadság igénylés helyettes kijelölésével

A szabadság igénylés folyamán lehetőség van a helyettesítő személy kiválasztására. A funkcióról bővebben Tudástár bejegyzésünkben lehet ilvasni: https://tudastar.novitax.hu/webber-szabadsag-igenyles-helyettes-megjelolesevel

Fejlesztés!

Fejlesztés!

2020-06-10 09:00:00

WebBér - Munkavállaló által rögzített jelenlét adatok másolása

A munkavállaló által vezetett jelenléti adatok átmásolhatók a bérszámfejtés alapját képező munkaidő-analitikába. A megoldás akkor előnyös, ha a jelenlét adatok képezik a számfejtés alapját, vagy ha a két nyilvántartás között nincs, vagy kevés az eltérés.

Fejlesztés!

Fejlesztés!

2020-06-02 13:12:00

Beosztás készítése egyszerűen, sablonok használatával

A beosztások készítéséhez a WebBér felületén ún. „Beosztás sablonok” hozhatók létre, amely sablonok alapján a beosztások egyszerűen, gyorsan hozhatók létre, akár egész évre előre.

Fontos!

Fontos!

2020-05-27 12:47:00

A zárási folyamathoz videós segítség is igénybe vehető

A WebBér használata esetén a bérszámfejtés csak akkor kezdhető, ha a számfejtési időszak munkaidő analitikája le van zárva. A zárás folyamatát segítő videó itt tekinthető meg.

Fejlesztés!

Fejlesztés!

2020-05-05 14:07:29

Beosztás (munkarend) készítése

A WebBér jelenlegi verziója még feltételezi a Novitax bérszámfejtő programjának használatát, amelyben kiválóan lehet beosztást készíteni, amely beosztást az adatszinkronizálás eddig is feltöltött a WebBér adatbázisába. Ez a megoldás nem volt elég rugalmas és gyors, különösen akkor, ha külső cég számfejt, ezért a bérszámfejtő programban már bevált beosztás készítési funkciót megvalósítottuk a WebBér programban is. A beosztás tervezés lényege az, hogy a program használója beosztás sablonokat hozhat létre (a beosztás sablon egy beosztási alapidőszakra létrehozott beosztás töredék), amely sablonokat rá lehet telepíteni idősávokra (időtartományokra). Ezzel a módszerrel akár egy éves beosztás is elkészíthető pillanatok alatt. Beosztást lehet készíteni személyenként, egy csoportra, vagy minden személyre.

Fejlesztés!

Fejlesztés!

2020-04-30 08:58:36

Otthoni munkavégzés jelölése

A vírusveszély miatti veszélyhelyzet elrendelése miatt nagymértékben nőtt az otthoni munkavégzés (home office), amelyet már a WebBér időadatai (jelenléti ív, munkaidő analitika) között is lehet jelölni (a munkában töltött nap egy alábontásaként).  A otthoni munkavégzés jelölését tájékoztató jelleg mellett a bérszámfejtő program a munkába járási költség kiszámításához is használja.